" title="Easylife Lime">
  • Easylife ruby 80x80
  • Easylife ruby 80x80
  • Easylife ruby 80x80

RECARO Polaric

Buggy
9 месеци - 4.5 години
До околу 18 kg
Reboard: Safe transportation for group I
ASP: Advanced Side protection
Integrated Isofix connectors
Foldable, adjustable load leg for perfect support
Special belts for fixation at front seat

  • Ruby
  • Ruby

ЛЕЖИШТЕ/МЕХАНИЗАМ ЗА ЛЕСНО ПОСТАВУВАЊЕ НА СЕДИШТЕТО

Polaric е седиште што обезбедува исклучителна заштита благодарение на поставеноста кон назад. (Reboard) Ова седиште претставува безбедна и високофункционална опција за многу автомобили со ISOFIX прицврстување.

БЕЗБЕДНОСТ

  • Поставеноста кон назад овозможува заштита на ?рбетот во случај на сообраќајна незгода;
  • Единствен и уникатен систем за прицврстување кој овозможува детето да биде поставено безбедно на задното седиште на автомобилот;
  • Специјалните појаси се уште еден дополнителен безбедносен елемент. Тие се користат за да се прицврсти седиштето Polaric на предното седиште и оневозможува кревање нагоре во случај на судир на автомобили;
  • Високи страничници кои обезбедуваат поголема заштита при страничен удар и добра странична заштита;
  • Практично наборано лежиште за дополнителнa безбедност, направено од робустен материјал кое овозможува правилна поставеност на седиштето.
FAQ - Frequently asked questions
Погледете ги RECARO седиштата за деца