" title="Easylife Lime">
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80

RECARO Monza Nova IS

Buggy
9 месеци - 12 години
До околу 36 kg
Test winner: "GOOD" StiWa result with 2.0 (6/2013)
Impact shield for ECE group I
Seatfix connection for easy installation
Height adjustable headrest in 11 levels
ASP: Advanced side impact protection

 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby

БЕЗБЕДНО И СТАБИЛНО

RECARO Monza Nova IS нуди голем број предности. Може да се користи прилично долг временски период, а ја доби и наградата „најдобар во класата„ од Стифтунг Ворентест, германска организација за потрошувачи (издание 06/2013). RECARO Monza Nova IS e сеопфатен безбедносен систем кој вклучува штитник против удари, којшто расте заедно со вашето дете. А со интегрираниот RECARO звучен систем, секое патување станува искуство.

БЕЗБЕДНОСТ

 • Во случај на судир, силите на ударот се намалени и значително го намалуваат ризикот од повреда;
 • Засилената Странична Заштита ја намалува силата на ударот во случај на страничен удар;
 • Подлога за главата чија длабочина се прилагодува, која обезбедува заштита и удобност за вашето дете додека спие, при што главата на детето е во рамките на безбедносната област;
 • Обезбедува заштита на детето со штитникот против удари и со автомобилскиот појас во Група 1;
 • во Група 2, 3 заштита на детето се постигнува со користење на автомобилскиот појас со три точки на поврзување;
 • Подлога за главата со 11 позициски висини која користи скала за големина;
 • Интегрирани SEATFIX конектори кои го стабилизираат седиштето.

УДОБНОСТ

 • Извонредна удобност на седиштето благодарение на ергономската пена за седење;
 • Навлаки кои се перат во машина за перење и на тој начин седиштето се одржува чисто и свежо;
 • RECARO системот за циркулација на воздухот гарантира поголема удобност преку оптимална циркулација на воздухот;

ИНОВАТИВНОСТ

Интегрираниот RECARO Звучен Систем значи дека вашето дете може да ужива во звукот од интегрираните звучници кои го поттикнуваат да ја задржи главата во безбедносната област.

FAQ - Frequently asked questions
Погледете ги RECARO седиштата за деца