" title="Easylife Lime">
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80
 • Easylife ruby 80x80

RECARO Young Sport HERO

Buggy
9 месеци - 12 години
До околу 36 kg
Grow-along child seat with HERO technology
Particularly long usage, from 9 months to 12 years
ASP - Advanced Side Protection
Perfect seating ergonomics

 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby
 • Ruby

НАПРЕДОК ВО БЕЗБЕДНОСТА

RECARO Young Sport HERO претставува напредок во насока на поголема безбедност. Неговиот претходник, продаден во милиони примероци, е особено популарен поради долготрајната употреба и лесното управување. Интегрираниот систем на појаси и иновативната HERO технологија и оптимална заштита од страничен удар придонесуваат за уште поголема продажба на RECARO седиштата.

БЕЗБЕДНОСТ

 • Иновативен Безбедносен Систем HERO;
 • Перничињата за рамена, појасите и подлогата за главата сочинуваат една компонента;
 • Нема излизгување или извртување на појасите кое овозможува лесно вртење;
 • Дополнителни перничиња кај рамената кои спречуваат повреди во случај на удари од предната страна на возилото;

НАПРЕДНА СТРАНИЧНА ЗАШТИТА (НСЗ)

 • Странични апсорбирачи на сила кои ги намалуваат ударите при страничен удар;
 • Заштитна пена во областа на колковите, рамената и главата;

ФЛЕКСИБИЛНОСТ

 • Исклучително долга употреба;
 • Поставување со сигурносниот појас со три точки на врзување во возилото (Група I?III)
 • Интегриран појасот со пет точки на врзување за дополнителна безбедност (Група I)

УДОБНОСТ

 • Совршена ергономска поставеност при седењето благодарение на специјално вкалапената пена;
 • Иновативен механизам на појасот за прицврстување на седиштето во автомобилот;
 • Додатна перница која нуди поголема стабилност кај помали деца;
 • Пропустлив материјал кој обезбедува поголема циркулација на воздух;
 • Поставување во соодветна позиција со едноставно вртење на рачката.

Безбедносна забелешка

ДАЛИ ОВА СЕДИШТЕ МОЖЕ ДА СЕ СМЕСТИ ВО МОЈОТ АВТОМОБИЛ?

Едно детско седиште без ISOFIX или SEATFIX поврзување генерално е дозволено и може да биде поставено на секое автомобилско седиште што има појас со три точки на врзување, со цел да го осигура детето и детското седиште. Сепак, пред да се одлучите да го купите седиштето, секогаш препорачуваме пробно поставување кај специјализиран продавач за да се осигурате дека ќе одговара на вашиот автомобил. Проверете ги евентуалните просторни ограничувања, точното поставување и должината на појасот со три точки на врзување.

FAQ - Frequently asked questions
Погледете ги RECARO седиштата за деца